EU-kontroll

Vanlige personbiler med maks tillat totalvekt på 7500 kg må ha godkjent EU-kontroll innen fire år etter dato for førstegangsregistrering, og deretter senest hvert andre år. 

Har du husket å utføre EU- kontroll på din bil?

Play Video about eu kontroll

Formålet med EU-kontroll

EU-kontroll, også kjent som periodisk kjøretøykontroll, er en obligatorisk inspeksjon av personbiler som skal sikre at kjøretøyene på veiene opprettholder et minimumsnivå av sikkerhet, driftssikkerhet og miljøvennlighet. Denne kontrollen er pålagt av myndighetene og må utføres med jevne mellomrom for alle biler registrert i EU og EØS-land.

Formålet med EU-kontrollen er å identifisere og utbedre eventuelle feil eller mangler på bilen som kan påvirke sikkerheten eller miljøet negativt. Dette inkluderer kontroll av bremser, lys, dekk, understell, eksosanlegg og andre kritiske komponenter. Gjennom å utføre denne inspeksjonen bidrar bilistene til et tryggere og mer bærekraftig veimiljø for alle trafikanter.

Å utføre EU-kontroll i tide er ikke bare et juridisk krav, men det kan også bidra til å opprettholde bilens verdi og forlenge levetiden gjennom regelmessig vedlikehold. Forsømmelse av denne kontrollen kan resultere i bøter og tap av registrering. Husk å sjekke bilens kontrollfrist og bestille en kontroll i god tid for å unngå unødvendige problemer og sikre en trygg og miljøvennlig kjøreopplevelse.

Er du usikker på når din bil sist var på EU- kontroll? Ta kontakt med oss i dag og vi hjelper deg med å finne siste kontroll, samt sette opp en ny time for EU-kontroll for din bil. 

Når skal kjøretøyet kontrolleres?

Bilde av personbiler som skal på EU kontroll

Må bilen din på EU-godkjenning?
Vi er godkjent for EU-kontroll av biler opp til 3500 kg. 

Alle biler må ha godkjent EU-kontroll innen fire år etter dato for førstegangsregistrering, og deretter senest hvert andre år. Dersom du er i tvil om din bil er innen dette intervallet kan du enkelt sjekke dette ved å klikk på knappen under. 

Dersom du trenger EU- kontroll kan du enkelt bestille time hos oss ved å klikke på knappen under eller ringe oss direkte.

Visste du at...

Gode nyheter først: Antallet dødsulykker på veiene er i nedgang. Men nå til de dårlige nyhetene: Nesten 25 % av alle biler på veien har alvorlige feil og mangler. EU-kontroll utført av Bosch Car Service er både rimelig og gir pålitelig informasjon om hvorvidt bilen din er trafikksikker. Dette bidrar ikke bare til å forhindre trafikkulykker, men hjelper også med å unngå bøter og kostbare reparasjoner. Det er viktig å alltid overholde kjøretøyets serviceintervaller, slik at du kan kjøre trygt og sikkert til enhver tid.

Verdens største og frittstående bilverkstedkjede

En del av Bosch Car Service

Dette innebærer at du får minst like god kvalitet som på merkeverkstedet og at du kjører herifra med nybilsgarantien intakt. Velkommen till Bosch Car Service!