Service på din El-bil

Bevar garantien på din elbil ved å besøke vårt verksted. Du trenger ikke besøke dyre merkeverksted for å håndtere service og eventuell små-skader på din elbil. Vi utfører servicer og annet på en rekke elbilmodeller som f. eks Tesla, Nissan, BMW og mange fler.

Play Video about Service Elbil

Service, uavhengig av merke

Elbiler har blitt stadig mer populære de siste årene, og med dette har behovet for spesialiserte servicer og vedlikehold økt. Selv om elbiler generelt krever mindre vedlikehold sammenlignet med bensin- og dieseldrevne biler, er det fortsatt noen viktige servicer som bør utføres for å sikre optimal ytelse og levetid. Her er en oversikt over de mest vanlige servicene for elbiler:

  1. Batteriservice: Batteriet er hjertet i en elbil og spiller en avgjørende rolle i bilens ytelse og rekkevidde. En rutinemessig batteriservice innebærer å sjekke batteriets tilstand, ladekapasitet, balansering av cellemoduler og kjølesystem. Dette bidrar til å opprettholde batteriets levetid og ytelse.
  2. Drivverkservice: Drivverket, som inkluderer elmotoren og kraftoverføringskomponentene, krever jevnlig kontroll og vedlikehold. Dette innebærer å sjekke motor- og girkasseolje, samt å inspisere og justere drivremmer, kileremmer og eventuelle strammere.
  3. Bremsekontroll: På grunn av regenerativ bremsing i elbiler, slites bremseklosser og -skiver langsommere enn i bensin- og dieseldrevne biler. Det er likevel viktig å utføre jevnlige kontroller av bremsesystemet for å sikre riktig funksjon, inkludert inspeksjon av bremseklosser, -skiver, -slanger og -væske.
  4. Klimaanlegg og varmesystemservice: Elbiler har ofte avanserte klimaanlegg og varmesystemer som krever regelmessig vedlikehold. Dette inkluderer å bytte kabinluftfilter, kontrollere kjølemiddel- og kjølesystem, samt sjekke og rengjøre kondensator og varmeveksler.
  5. Elektriske og elektroniske systemer: Elbiler er utstyrt med en rekke elektriske og elektroniske systemer som krever kontroll og vedlikehold. Dette innebærer å sjekke lys, ladestasjon, sikringer, reléer, sensorer og styreenheter. Oppdatering av programvare og feilsøking av eventuelle elektriske feil er også en del av denne servicen.
  6. Dekkservice: Riktig dekktrykk, balansering, rotasjon og tilstand er viktige for å sikre en komfortabel og trygg kjøreopplevelse. Dekkservice for elbiler inkluderer kontroll og justering av dekktrykk, rotasjon for jevn slitasje, balansering for å unngå vibrasjoner og inspeksjon av dekk for skader eller unormal slitasje.
Verdens største og frittstående bilverkstedkjede

En del av Bosch Car Service

Dette innebærer at du får minst like god kvalitet som på merkeverkstedet og at du kjører herifra med nybilsgarantien intakt. Velkommen till Bosch Car Service!