Bremseservice og bremsereparasjon

Bilens bremseytelse skal alltid være pålitelig og feilfri. Hos Vestfold Elektro-Diesel tilbyr vi ekspertise innen bremsereparasjon og bremseservice for både mekaniske og hydrauliske bremsesystemer. 

Start video

Slitte bremser?

Bremser er en av de mest kritiske komponentene i en bil og spiller en sentral rolle i sikkerheten for fører, passasjerer og andre trafikanter. Et effektivt og pålitelig bremssystem er avgjørende for å redusere risikoen for ulykker og sikre en trygg kjøreopplevelse. Vi skifter ut slitedeler som bremseklosser, bremseskiver og kalipere. I tillegg reparerer vi sikkerhetssystemer som ABS, ASR og ASP. Med vår bremseservice og bremsereparasjon kan du være trygg på at bilens bremser fungerer optimalt.

Viktigheten av bremser

Bremser tillater føreren å redusere farten og stoppe bilen raskt og kontrollert når det er nødvendig. Et velfungerende bremssystem bidrar til å unngå kollisjoner, redusere skader ved ulykker og beskytte livet til alle som ferdes i trafikken.

Slitedeler og vedlikehold

Bremser består av flere komponenter som kan slites over tid, inkludert bremseklosser, bremseskiver og bremsekalipere. Disse delene må kontrolleres jevnlig og byttes ut når det er nødvendig for å sikre optimal bremseytelse.

Bremseklosser og bremseskiver er utsatt for slitasje gjennom kontinuerlig friksjon når bilen bremser. Hvor ofte disse delene må byttes, avhenger av kjørestil, kjøreforhold og biltype. Generelt bør bremseklosser sjekkes hver 15 000 – 20 000 km og skiftes ut ved behov. 

Jeg har elbil, trenger jeg da å bytte bremseklossene?

Elbiler benytter seg av regenerativ bremsing, som omdanner kinetisk energi tilbake til elektrisk energi og lader batteriet når bilen bremser. Denne teknologien reduserer belastningen på det mekaniske bremssystemet, noe som resulterer i mindre slitasje på bremseklosser og -skiver sammenlignet med bensin- og dieselbiler. Likevel er det viktig å utføre regelmessig vedlikehold på bremser for elbiler for å sikre at de fungerer som de skal og for å opprettholde optimal sikkerhet.

Verdens største og frittstående bilverkstedkjede

En del av Bosch Car Service

Dette innebærer at du får minst like god kvalitet som på merkeverkstedet og at du kjører herifra med nybilsgarantien intakt. Velkommen till Bosch Car Service!