Eksos analyse

Har du behov for å bytte eller få en grundig kontroll av eksosanlegget? Hos Bosch Car Service tilbyr vi service for alle slags eksosanlegg, uavhengig av bilmerke. Vi benytter kun originale reservedeler av høyeste kvalitet. I tillegg kan vi bistå med å løse utfordringer knyttet til katalysatorer, lambdasystemer og dieselpartikkelfiltre.

Play Video about Eksosanalyse

Hvorfor bytte eksosanlegg?

Å investere i et nytt eksosanlegg kan ofte være lønnsomt, ettersom det bidrar til en mer effektiv motor og forbedret drivstofføkonomi. Et annet sentralt aspekt er den reduserte miljøbelastningen. Hvis du mistenker en lekkasje i eksosanlegget, er det viktig å ikke utsette reparasjonen. Eksosen inneholder nemlig den helsefarlige gassen karbonmonoksid, som kan trenge inn i bilens kupé.

Ikke nøl med å be om våre fordelaktige pakkepriser, som inkluderer både eksosanlegg og arbeidskostnader. Du kan enkelt ta kontakt med oss, eller bestille time online ved å klikke på knappen over. 

Generelt om eksosanlegg

På eldre biler kan slitasje og skader på eksosanlegget føre til en rekke problemer som kan påvirke både kjøretøyets ytelse og miljøpåvirkning. Det finnes flere gode grunner til å bytte eksosanlegg på en eldre bil, inkludert miljøhensyn og økonomiske fordeler.

Her er noen grunner til hvorfor man bør vurdere å bytte eksosanlegget dersom dette begynner å bli gammelt.

1. Forbedret ytelse og drivstofføkonomi

Et slitt eller dårlig fungerende eksosanlegg kan føre til redusert motorprestasjon og dårlig drivstofføkonomi. Ved å bytte ut eksosanlegget med et nytt og effektivt system, kan motoren arbeide mer effektivt, noe som resulterer i bedre drivstofføkonomi og lavere drivstoffkostnader.

2. Redusert miljøpåvirkning

Gamle og skadede eksosanlegg kan føre til økte utslipp av skadelige gasser som karbonmonoksid, nitrogenoksider og hydrokarboner. Dette kan ha en negativ innvirkning på luftkvaliteten og folkehelsen. Et nytt og velfungerende eksosanlegg bidrar til å redusere disse utslippene og minske bilens miljøpåvirkning.

3. Forebygging av karbonmonoksidforgiftning

En lekkasje i eksosanlegget kan tillate karbonmonoksid, en farlig og luktfri gass, å trenge inn i bilens kupé. Dette kan føre til alvorlig helsefare for fører og passasjerer. Ved å bytte ut et gammelt eller skadet eksosanlegg, reduserer du risikoen for karbonmonoksidforgiftning og sikrer en tryggere kjøreopplevelse.

4. Økonomiske vinninger

Selv om det kan være en initial investering å bytte ut eksosanlegget, kan de økonomiske gevinstene på lang sikt være betydelige. Et effektivt eksosanlegg bidrar til bedre drivstofføkonomi og reduserte vedlikeholdskostnader, og kan også forlenge levetiden til andre motorkomponenter.

5. Økt salgsverdi

En bil med et nytt og godt vedlikeholdt eksosanlegg vil sannsynligvis ha en høyere salgsverdi enn en bil med et gammelt og slitt system. Potensielle kjøpere vil sette pris på at bilen har vært godt vedlikeholdt og at de ikke trenger å bekymre seg for kostbare reparasjoner i nær fremtid.

Verdens største og frittstående bilverkstedkjede

En del av Bosch Car Service

Dette innebærer at du får minst like god kvalitet som på merkeverkstedet og at du kjører herifra med nybilsgarantien intakt. Velkommen till Bosch Car Service!